KRIOS TAVROS DIDIMOI KARKINOS LEON PARTHENOS ZYGOS SKORPIOS TOKSOTIS AIGOKEROS YDROXOOS IXTHEIS

 

loading...

Ευτυχισμένος όσο επιθυμείς! Σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει το τραγούδι «Don’t worry, Be happy» από τον Bobby McFerrin. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει έναν πιασάρικο τρόπο να μεταφέρει το μήνυμα του να είσαι

χαρούμενος σε όλους. Το απλό μήνυμα του Bobby McFerrin σίγουρα έκανε πολλούς ανθρώπους να μην ανησυχούν με το να τους το λέει.

Το να ζεις μια χαρούμενη, εύθυμη και αισιόδοξη ζωή είναι όμορφο και είναι επίσης καλό για την υγεία σου. Βασικά το να είσαι χαρούμενος, σε προστατεύει από τα άγχη της ζωής. Το άγχος είναι συνδεδεμένο με τις βασικές αίτιες θανάτου όπως με καρδιακά νοσήματα, καρκίνο και έμφραγμα.

Μία από τις καλύτερες φράσεις που έχουν ειπωθεί ποτέ είναι η εξής: «το μόνο πράγμα στη ζωή που πάντα θα παραμένει το ίδιο είναι η αλλαγή», και στη ζωή μας έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές αν το θελήσουμε. Ακόμα κι αν βρεθούμε σε μία ανυπόφορη κατάσταση, μπορούμε πάντα να βρούμε παρηγοριά στη γνώση ότι κάτι θα αλλάξει.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οι σχέσεις σε αυτά είναι ουσιώδη συστατικά στην ευτυχία. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, αποδέχονται τους άλλους για το ποιοί ή τί είναι, αποφεύγουν τις συγκρούσεις, τις συνεχείς συγκρούσεις, και αφήνουν πίσω όλων των ειδών τις κακίες. Αν οι καβγάδες δεν μπορούν να αποφευχθούν συνέχισε να προσπαθείς και κάνε μία προσπάθεια να καταλάβεις την κατάσταση και πιθανόν να τα πας καλά.

Η ευτυχία βρίσκεται σε όλους, και το να την αυξάνεις είναι ένας τρόπος να κάνεις τη ζωή πιο όμορφη και με περισσότερη υγεία.

Το να είσαι χαρούμενος είναι σχετικά εύκολο, απλά αποφάσισε να είσαι ένα χαρούμενο άτομο. Ο Abraham Lincoln παρατήρησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι την περισσότερη ώρα μπορούν να επιλέξουν πόσο χαρούμενη ή αγχωμένη, πόσο χαλαρή ή ταραγμένη, πόσο λαμπερή ή ανιαρή η εικόνα τους θα είναι. Η επιλογή είναι απλή, να είσαι χαρούμενος.


Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος

  • Μία εξαιρετική στάση είναι να είσαι ευγνώμων. Έχουμε τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Ευχαρίστησε τον οδηγό ταξί που σε γυρνάει στο σπίτι σου με ασφάλεια, ευχαρίστησε τον μάγειρα για το υπέροχο δείπνο και ευχαρίστησε τον άνθρωπο που σου καθαρίζει τα παράθυρα. Επίσης ευχαρίστησε τον ταχυδρόμο που σου φέρνει τα γράμματα, τον αστυνόμο που φυλάει τον τόπο σου και τον θεό που είσαι ζωντανός.

  • Οι ειδήσεις είναι αγχωτικές. Άκου λιγότερες. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς την καθημερινή δόση τους από ειδήσεις. Σκέψου ότι, το 99% των ειδήσεων που ακούμε ή διαβάζουμε είναι κακές ειδήσεις. Ξεκινώντας την μέρα με άσχημα νέα δεν φαίνεται και το πιο λογικό πράγμα να κάνεις.

  • Επίσης μια θρησκευτική σύνδεση συνιστάται. Όντας μέλος μίας θρησκευτικής ομάδας με το τραγούδι, τη θεία ευχαριστία, τις ψαλμωδίες, τις προσευχές και τους στοχασμούς διαφωτίζει τον εσωτερικό κόσμο.

  • Οργάνωσε τον χρόνο σου. Ο χρόνος είναι ανεκτίμητος και πολύ σημαντικός για να σπαταλιέται. Η οργάνωση του χρόνου μπορεί να ειπωθεί ως μία λίστα με κανόνες που περιέχει προγραμματισμό, θέσιμο στόχων, σχεδιασμό, δημιουργία λιστών με πράγματα που θες να κάνεις και με προτεραιότητες. Αυτά είναι τα βασικά για το μάνατζμεντ του χρόνου που πρέπει να κατανοηθούν ώστε να αναπτυχθεί η ικανότητα διαχείρισης προσωπικού χρόνου. Αυτές οι βασικές ικανότητες πρέπει να είναι καλά συντονισμένες ώστε να περιλαμβάνουν ακόμα και τα πιο λεπτομερή σημεία που μπορεί να σου δώσει περισσότερα αποθέματα για να φτάσεις στα αποτελέσματα που επιθυμείς.

  • Γέλα και γέλα εγκάρδια κάθε μέρα. Άκουσες ένα καλό αστείο; Πες το στην οικογένειά σου ή στους φίλους σου. Όπως λένε άλλωστε.. «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο».

  • Να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, την αγάπη σου, την φιλία και το πάθος σου στους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Πιθανόν να προσπαθήσουν να ανταποδώσουν τις πράξεις σου. Προσπάθησε να μην συγκρατείς θυμό από παρεξηγήσεις, είναι κακό για την υγεία σου. Αντίθετα βρες τρόπους να εκφράσεις αυτά τα συναισθήματα με τρόπο που δεν θα προκαλέσουν περισσότερες πληγές ή δεν θα πληγώσουν κάποιον.

  • Η σκληρή δουλειά φέρνει τεράστια προσωπική ικανοποίηση. Σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ικανός να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου. Οι πραγματοποιήσεις των εκκρεμοτήτων μας είναι σημαντικές για όλους, μας δίνουν το αίσθημα της αξίας. Κάνε πράγματα που νομίζεις ότι αξίζουν τον χρόνο σου.

  • Η μάθηση είναι μία ευχάριστη άσκηση. Προσπάθησε και μάθε κάτι καινούριο κάθε μέρα. Η μάθηση επίσης, μας βοηθά να επεκτείνουμε και να ευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Και επίσης μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες για το μέλλον.

  • Τρέξε, κάνε τζόγκινγκ, περπάτα και κάνε πράγματα που το σώμα σου έχε φτιαχτεί για να τα κάνει. Νιώσε ζωντανός!

  • Απέφυγε την έκθεση σε αρνητικά στοιχεία όπως δυνατούς θορύβους, τοξίνες, και επικίνδυνα μέρη.

 

Αυτά είναι λίγα απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα για να είσαι χαρούμενος. 

Και πάντα να θυμάσαι τη φράση του Abraham Lincoln που είπε ότι «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο εκείνοι αποφασίζουν να είναι

 

loading...
   
 Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα...