Κέλτικος Σταυρός

May 5, 2024


Επικρατούμενη Τάση

2 Βασιλείς Ανάποδα: έργα.


1. Εμείς/Κατάσταση. Η Κάρτα αυτή αντιπροσωπεύει εμάς και την κατάσταση μας.

ΑΣΟΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Γενικές Έννοιες: Εκδήλωση, Νέες Οικονομικές Ευκαιρίες, Ευημερία Ανάποδα: Χάσιμο Ευκαρίας, Έλλειψη Σχεδιασμού και Προοπτικών
Περιγραφή:

Σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε κάτι καινούριο, το οποίο μπορεί να προέρχεται από μια προαγωγή, μια νέα εργασία ή μια νέα σχέση. Θα έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάσετε νέες ιδέες και να τις εφαρμόσετε. Αν εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται θα έχετε οικονομικά, κι όχι μόνο, οφέλη.

Για να έχετε υψηλά και μακροχρόνια αποτελέσματα θα πρέπει να θέσετε σωστές βάσεις από την αρχή. Μην αφήσετε φόβους κι ανασφάλειες να εμποδίσουν την εξέλιξή σας. Εξετάστε τα γεγονότα κι ανακαλύψτε τις ευκαιρίες, που παρουσιάζουν, έτσι ώστε να υλοποιήσετε με επιτυχία τα σχέδιά σας.

Ανάποδα:

Μπορεί να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο, καθώς δυσκολεύεστε να βάλετε τα σχέδια σας σε δράση. Ενώ έχετε τις ικανότητες και την δυνατότητα να κάνετε μια καλή αρχή αδυνατείτε να δράσετε. Ίσως νιώθετε ανασφάλεια, καθώς θεωρείτε ότι δεν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στους ρυθμούς και στις προκλήσεις της κατάστασης. Προσέξτε γιατί μια τέτοια στάση σας οδηγεί στο χάσιμο μιας πολύ σημαντικής ευκαιρίας.

2. Επιδράσεις/Εμπόδια. Αυτή η Κάρτα δείχνει τις άμεσες επιρροές, αρνητικές ή θετικές, που μας επηρεάζουν. Ακόμα και μια θετική κάρτα εδώ αντιπροσωπεύει μια πρόκληση.

Ανάποδα

ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Γενικές Έννοιες: Σκούρος Νέος Άντρας, πιστός, εραστής. Αγγελιοφόρος, Απεσταλμένος, Καλά Νέα, Επισκέπτης, Παιδί, Επικοινωνία, Ταξίδι. Ανάποδα: Άσχημα Νέα, Ανακοινώσεις, Έλλειψη Επικοινωνίας, Αναποφασιστικότητα, Αστάθεια.
Περιγραφή:

Παίρνετε νέα, που αλλάζουν την εξέλιξη των γεγονότων. Η κατάσταση μεταβάλλεται και νέες ευκαιρίες, μπορεί να παρουσιαστούν. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, προετοιμαστείτε να συμμετάσχετε σε μια συναρπαστική κατάσταση.

Ίσως είσαστε εσείς, που καλείστε να φέρετε την αλλαγή και το ρόλο αυτό πρέπει να παίξετε στην κατάσταση. Εξάλλου οι πράξεις σας είναι πιο σημαντικές από τα λόγια σας. Μην χάνετε τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό σας.

Ανάποδα:

Ο υπερβολικός ενθουσιασμός κι αυθορμητισμός σας δε σας αφήνει να κρίνετε τα δεδομένα της κατάστασης σωστά. Ο φόβος σας για αποτυχία δε σας αφήνει να αναμιχθείτε στην κατάσταση. Μπορεί να μετανιώσετε αργότερα την ουδετερότητα και την αδράνειά σας σας.

3. Θετικές Τάσεις. Η καλύτερη λύση, που μπορεί να επιτευχθεί υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί.

Ανάποδα

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΠΑΘΙ

Γενικές Έννοιες: Παράδοση, Συντηρητικότητα, Καθαρή σκέψη, Πνευματική Δύναμη, Εξουσία, Αλήθεια Ανάποδα: Χειραγώγηση, Τυραννία, Κατάχρηση Εξουσίας, Σκληρότητα
Περιγραφή:

Κάποιος στο περιβάλλον σας ηγείται με το όραμά του και έχει δυνατές, προσωπικές πεποιθήσεις. Μπορεί να σας ζητηθεί να ακολουθήσετε την κατεύθυνσή του. Το άτομο αυτό μπορεί να κατέχει μια ισχυρή κοινωνική, οικογενειακή ή εργασιακή θέση και μπορεί να δώσει δίκαιες λύσεις, ακόμα κι όταν η κατάσταση είναι συναισθηματικά φορτισμένη.

Ο άνθρωπος αυτός ζητά την υποστήριξή σας. Ίσως να μην αισθάνεστε άνετα, γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας σε κάποιον/α, κι αυτό το θεωρείτε αρκετά μεγάλο ρίσκο. Αλλά πρέπει να το πάρετε, γιατί ξέρετε ότι το άτομο αυτό έχει ότι χρειάζεστε αυτή τη στιγμή. Με τη συναναστροφή μαζί του, θα μπορέσετε να αναπτύξετε μεγαλύτερη ακεραιτότητα.

Ανάποδα:

Αναλύετε υπερβολικά το καθετί στην κατάσταση, προκειμένου να αποφύγετε αυτά που σας λένε οι άλλοι. Είσαστε προκατειλημμένος/η και δεν μπορείτε να κρίνετε δίκαια την κατάσταση. Ίσως να σας καταπιέζει κάποιος άντρας υπερβολικά, σε βαθμό να γίνεται τυραννικός απέναντι σας. Αυτός μπορεί να είναι ένας διευθυντής ή κάποιος μεγάλος άντρας από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας κι υψώστε το ανάστημα σας.

4. H Bάση. Αυτή η κάρτα απεικονίζει κάποια εμπειρία, συνήθως από το παρελθόν που ενεργεί σαν την ρίζα ή την αιτία της τρέχουσας κατάστασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΚΟΥΠΑ

Γενικές Έννοιες: Νέα, Ειδήσεις, Φιλίες, Πολλές κοινωνικές σχέσεις, Παιδί, Ένας νέος άντρας, ευγενής και φιλομαθής. Ανάποδα: Τεχνάσματα. Κακές Ειδήσεις, Αποπλάνηση, Εξαπάτηση
Περιγραφή:

Περιγραφή: Είσαστε ένα άτομο έντιμο και έμπιστο, που δεν αμφισβητεί κανέναν ή καμία και τίποτα, και σε γενικές γραμμές δεν κάνει έρευνα για να επιβεβαιώσει κάποιες υποθέσεις. Κυρίως η φαντασία και η πίστη είναι οι οδηγοί σας. Μπορεί να λάβετε κάποια καλά νέα.

Η κατάσταση μπορεί να είναι συναισθηματικά υπερφορτισμένη. Πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις περιστάσεις με υπευθυνότητα.

Ανάποδα:

Υπάρχουν στιγμές που είναι καλό να μην προσελκύουμε την προσοχή. Αυτή είναι μια από αυτές. Βρείτε αυτό που αναζητάτε μέσα σας. Αλλάξτε τη συμπεριφορά σας και μη δυσανασχετείτε με το γεγονός ότι κανείς δε σας εκτιμά. Ανακαλύψτε τις ικανότητές σας και παραμείνετε αληθινός/ή στους στόχους σας. Προσέξτε τις αυταπάτες, τις φαντσιώσεις σας. Μην αφήνετε άλλους να θρέφουν τις ψευδαισθήσεις σας με σκοπό να σας εξαπατήσουν.

5. Πρόσφατο Παρελθόν. Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την επιρροή που έχει μόλις περάσει ή περνά τώρα.

Ανάποδα

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Γενικές Έννοιες: Ασφάλεια, Έλεγχος, Δύναμη, Πειθαρχεία, Αφθονία, Επιτυχία Ανάποδα: Αυταρχικότητα, Εξουσία, Έλεγχος, Διαφθορά
Περιγραφή:

Υπάρχει κάποιος άνδρας στο περιβάλλον σας, ίσως ο πατέρας σας, που ελέγχει κι επηρεάζει την κατάσταση. Ο άντρας αυτός διαθέτει αρκετή οικονομική δύναμη και είναι πολύ πρακτικός. Οι αποφάσεις τους έχουν μεγάλη βαρύτητα κι επηρεάζουν τις κινήσεις σας.

Αν σας βοηθά, τότε η υποστήριξή του είναι πολύτιμη και θα συνεισφέρει πάρα πολύ στην εξέλιξή σας. Ακόμα κι αν φαίνεται καταπιεστικός, θα έχετε πολλά οφέλη από τη στήριξή του, αρκεί να τη σεβαστείτε και να τη δεχτείτε.

Ανάποδα:

Μπορεί να έχετε εξαρτηθεί πάρα πολύ από τα υλικά σας αγαθά, γιατί αισθάνεστε ότι σας προσφέρουν ασφάλεια κι ότι είναι μια επιβράβευση του εαυτού σας. Έχετε αρχίσει να ενοχλείστε με το παραμικρό και να θυμώνετε πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε εντάσεις κι αντιπάθειες. Υπάρχει κάποιος άντρας, που κάνει κατάχρηση της θέσης του και της εξουσίας του, προκειμένου να σας ελέγξει και να επιβάλλει τη γνώμη του.

6. Άμεσο Μέλλον. Αυτή η κάρτα δείχνει το γενικό τρόπο που οδηγούνται τα πράγματα, δηλαδή το άμεσο μέλλον και θα επηρεάσουν την κατάσταση μας.

Ανάποδα

VII. ΤΟ ΆΡΜΑ

Γενικές Έννοιες: Νίκη, Θέληση, Αυτοπεποίθηση, Σκληρός έλεγχος, Θάρρος, Αυτονομία Ανάποδα:Αποτυχία, Δισταγμός, Προσκόλληση, Χαμηλή Αυτοεκτίμηση
Περιγραφή:

Επικεντρωθείτε στους στόχους σας και στα όνειρά σας και θα τα εκπληρώσετε. Είσαστε ένα άτομο αποφασιστικό, θαρραλέο και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όταν επικεντρώνεστε σε έναν στόχο, είσαστε αποφασισμένος/η να τον εκπληρώσετε.

Θυμηθείτε ποιος ήταν ο πρωταρχικός σας στόχος και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βρείτε τον έλεγχο. Κάτι που φαινόταν μια ωραία περιπέτεια έχει μετατραπεί σε μια δύσκολη διαδρομή. Βρείτε τρόπους να ελέγξετε τους φόβους σας και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση. Στην πραγματικότητα, είσαστε ικανός/ή να αντεπεξέλθετε σε όλες τις συνθήκες.

Ανάποδα:

Υπάρχουν πολλά εμπόδια, που ίσως τα δημιουργείτε και μόνος σας, λόγω ανασφάλειας, χαμηλής αυτοπεποίθησης και δισταγμών. Υπάρχει ορατός κίνδυνος να αποτύχετε.

7. Τι Φταιει. Η θέση αυτή δείχνει πράγματα για μας που δεν γνωρίζουμε (εσωτερικές επιδράσεις), όπως τα συναισθήματα μας απέναντι στην κατάσταση.

Ανάποδα

6 ΚΟΥΠΑ

Γενικές Έννοιες: Επανένωση, Νοσταλγία, Παιδικές Αναμνήσεις, Αθωότητα, Επιστροφή στις ρίζες Ανάποδα: Κολλημένος στο Παρελθόν, Αφέλεια, Μη ρεαλιστικός
Περιγραφή:

Όταν κοιτάτε πίσω στο παρελθόν, πλημμυρίζεστε με ευχάριστα συναισθήματα. Γίνεστε πιο τρυφερός/ή, συνιαισθηματικός/ή και πιο ευαίσθητος/η. Όταν κοιτάτε στο μέλλον, τότε αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να σκληρύνετε. Στο παρελθόν ήσαστε πιο νέος/νέα και δεν παίρνατε τα πράγματα τόσο στα σοβαρά. Τα θέματα που σας απασχολούσαν δεν ήταν τόσο περίπλοκα και μπερδεμένα. Παρόλα αυτά όμως δεν είχατε την ωριμότητα που έχετε τώρα. Το παρόν είναι γεμάτο με προοπτικές ενώ το παρελθόν έχει γίνει μια ευχάριστη ανάμνηση.

Η άμεση κατάσταση που βιώνετε σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Το μυαλό και η καρδιά σας θυμούνται μέρη, πρόσωπα και συναισθήματα, που νομίζατε ότι τα έχετε ξεχάσει. Όλα αυτά με ένα περίεργο τρόπο ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ανάποδα:

Ίσως έχετε αποκτήσει μια μοιρολατρική άποψη, νοιώθοντας ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα στη ζωή σας και να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε. Αν συνεχίσετε να έχετε αυτή την αντιμετώπιση, θα καταλήξετε να ξανακάνετε τα ίδια λάθη που κάνατε στο παρελθόν και τα οποία σας αποδυνάμωσαν. Αν όμως θέλετε να αλλάξετε αυτή τη μοιρολατρική αντιμετώπιση, τώρα είναι η στιγμή να το κάνετε. Μπορεί να έχετε κολλήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά.

8. Περιβάλλον. Η Κάρτα αυτή δείχνει τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι και τι πιστεύουν για μας ή την κατάσταση.

XV. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Γενικές Έννοιες: Εξάρτηση, Δυσκολίες, Τυφλό Πάθος, Βία, Υλισμός, Αποπλάνηση, Εξάρτηση, Κακία, Προδοσία, Κατάχρηση δύναμης και εξουσίας. Ανάποδα: Εκλογίκευση, Θεραπεία, Απελευθέρωση.
Περιγραφή:

Αντιμετωπίζετε καταστάσεις, που σας αναγκάζουν να δείξετε φοβερό δυναμισμό και αντοχή. Προσέξτε γιατί μπορεί να φαίνονται ελκυστικές, αλλά όμως κρύβουν πολλές παγίδες και πολλά προβλήματα. Θα υπάρξει κάποιος/α που θα σας εξαπατήσει και θα σας πει ψέματα. Προσέξτε τι λέτε και σε ποιον/α το λέτε, γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας.

Ίσως να σας προκαλεί η κατάσταση να γίνετε πιο παρορμητικός/ή και να πρέπει να αντιδράσετε με έντονα συναισθήματα. Επειδή τα προβλήματα είναι αρκετά, αποφύγετε να αντιδράσετε με υπερβολικό συναισθηματισμό. Μπορείτε να αφήσετε τις παρορμήσεις σας να εκδηλωθούν, αλλά πάντα με μέτρο. Μπορεί να αντιμετωπίζετε ζηλίες και πάθη από κοντινά σας πρόσωπα.

Ανάποδα:

Φοβάστε μην πουν ότι είσαστε κακός/ή, ανισόρροπος/η και περίεργος/η. Λόγω του φόβου σας, δεν μπορείτε να εκφράσετε τον αληθινό σας εαυτό. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεστε ανειλικρινής με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Απελευθερώστε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά και ανακαλύψτε αυθεντικά στοιχεία του εαυτού σας. Να είσαστε άνετος/η με το γεγονός ότι έχετε κάποιες συνήθειες, που είναι έξω από τα κανονικά πλαίσια. Αν το κάνετε, η αντίδραση των άλλων δε θα μπορεί να εκμηδενίσει την αυτοπεποίθησή σας. Δείξτε ποιος/α πραγματικά είσαστε.


9. Ελπίδες και Φόβοι.Αυτή η κάρτα δείχνει τους φόβους, τις προσδοκίες και τις ελπίδες μας για αυτήν την κατάσταση.

5 ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Γενικές Έννοιες: Ανταγωνιστικότητα, Πρόκληση, Μάχη για Επιβίωση, Πιθανά Κέρδη Ανάποδα: Αντιδικία, Διαφωνίες, Τεχνάσματα, Αντίφαση.
Περιγραφή:

Επικεντρωθείτε στο στόχο και μη δίνετε σημασία στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλλετε, αφού είναι απαραίτητο να παλέψετε, προκειμένου να τον εκπληρώσετε. Για να επιτύχετε, πρέπει να είσαστε προετοιμασμένος/η να αντιμετωπίσετε εμπόδια και ανταγωνιστές.

Μην κοιτάτε τις λεπτομέρειες, αλλά το σύνολο. Αρνηθείτε να παίξετε το ρόλο του θύματος κι αποβάλλετε συναισθήματα οργής και απόγνωσης. Έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε σίγουρος/η ότι μπορείτε να επιτύχετε ότι θέλετε. Έχετε τη δύναμη να περάσετε αυτό το δύσκολο στάδιο, γιατί ξέρετε ότι τίποτα δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια.

Ανάποδα:

Δεν είσαστε επικεντρωμένος/η σε έναν στόχο και για το λόγο αυτό δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τα σχέδιά σας. Σπαταλάτε διάσπαρτα την ενέργειά σας κι αισθάνεστε αποπροσανατολισμένος/η. Μην κατηγορείτε τους άλλους. Αφού εσείς δεν έχετε βάλει σωστά τις προτεραιότητές σας, αφήσατε τον εαυτό σας να αφαιρεθεί από τον στόχο. Αναγνωρίστε ότι δεν μπορείτε να αφιερωθείτε σε πολλά πράγματα παράλληλα και να τα κάνετε και καλά. Αν συνεχίσετε να διαφωνείτε και να διαπληκτίζεστε, γιατί δε ξέρετε που να διοχετεύσετε το θυμό σας, τότε δε θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τις προσπάθειές σας.

10. Αποτέλεσμα. Αυτή η κάρτα συνοψίζει τις άλλες 9. Δείχνει το πιο πιθανό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Ανάποδα

IX. Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Γενικές Έννοιες: Ενδοσκόπηση, Αναζήτηση, Προσανατολισμός, Απομόνωση, Σοβαρότητα. Ανάποδα: Συγκάλυψη, Μεταμφίεση, Πολιτικές, Φόβοι, Ανεξήγητη Επιφυλακτικότητα, Μοναχικότητα.
Περιγραφή:

Ασχολείστε με την ανάπτυξη του εσωτερικού σας κόσμου κι αφιερώνετε πολύ λίγο χρόνο στις συναναστροφές σας με άλλους ανθρώπους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας. Νιώθετε την ανάγκη να απομονωθείτε για να σκεφτείτε.

Ίσως είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας. Είναι πιθανό σε μια τέτοια κατάσταση να νοιώσετε κάποιο προαίσθημα για το τι θα επακολουθήσει. Δώστε την ανάλογη προσοχή στα μηνύματα, προσπαθήστε να καταλάβετε τι συμβαίνει και σχεδιάστε έναν νέο τρόπο δράσης.

Ανάποδα:

Βρίσκεστε σε μια κατάσταση απομόνωσης κι αυτό σας προκαλεί φοβίες. Ίσως να αισθάνεστε αρκετά επιφυλακτικός χωρίς να υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος.

Scroll to Top