KRIOS TAVROS DIDIMOI KARKINOS LEON PARTHENOS ZYGOS SKORPIOS TOKSOTIS AIGOKEROS YDROXOOS IXTHEIS

 

loading...

Η εσωτερική αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για τα πάντα.

Υπάρχουν πολλά είδη στρατηγικής, τρόπων σκέψης, ειδών συμπεριφοράς και πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσεις την ζωή σου και να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου αλλά όλα αυτά μπορεί να είναι περιττά εάν η βάση σου δεν είναι παρούσα. Αυτή η βάση είναι ο αληθινός σου εαυτός, ο εαυτός που εσύ γνωρίζεις βαθιά ότι είσαι. Η βάση μας μπορεί να αναδειχθεί αν έχουμε αυτοπεποίθηση.

 

1. Γνώρισε τις αξίες σου


Οι προσωπικές αξίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να ξέρεις για τον εαυτό σου και είναι ζωτικές στο να είσαι αυθεντικός με την εσωτερική σου αυτοπεποίθηση. Οι αξίες μας βρίσκονται στον πυρήνα του ποιοί είμαστε και είναι τα τούβλα και οι βάσεις του οικοδομήματος μας. Μία αξία είναι κάτι μέσα μας, σε άλλους ή στον κόσμο που είναι πολύ σημαντική για εμάς και θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στοιχεία όπως σεβασμός, πρόοδος, οικογένεια, διασκέδαση, φύση, επιτυχία, κατορθώματα η ελευθερία.
Για πιο λόγο μερικοί άνθρωποι και καταστάσεις μας αφήνουν να αισθανόμαστε θυμωμένοι, αναστατωμένοι και χωρίς κίνητρα; Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες από τις αξίες μας καταπιέζονται και το βιώνουμε σαν μία αρνητική εμπειρία επειδή αρνούμαστε ένα βασικό κομμάτι του ποιοί είμαστε. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχουμε αισθανθεί πραγματικά ζωντανοί. Αυτές είναι οι στιγμές όταν μία ή περισσότερες από τις αξίες μας τιμούνται και ο στόχος μας είναι να ζούμε σύμφωνα με αυτές.
Οι αξίες μας είναι όλες δικές μας και ό,τι κι αν συμβεί κανείς δεν μπορεί να μας τις πάρει μακριά. Μπορούμε να έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση στις αξίες μας επειδή είναι εκεί όλη την ώρα, απλά περιμένοντας για εμάς να τις παρατηρήσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε. Όταν γνωρίσουμε τις αξίες μας μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε επιλογές και να ευθυγραμμίσουμε την ζωή μας γύρω από αυτές. Είναι τόσο απλό και υπέροχο επειδή όλο αυτό σημαίνει ότι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζήσει στον πραγματικό κόσμο.

 

 

2. Εμπιστέψου τον εαυτό σου


Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο ψάχνοντας για σημάδια ότι κάνουν το σωστό ή ότι είναι στο σωστό μονοπάτι. Μερικές φορές τα βλέπουμε με το να ακούμε ότι τα πηγαίνουμε καλά στη δουλειά μας, με την ενθάρρυνση από έναν φίλο ή αγαπημένο, και μερικές φορές με το να βλέπουμε τα υλικά μας αγαθά να μεγαλώνουν.
Αλλά αντί να κοιτάμε έξω για αυτά τα σημάδια, ας κοιτάξουμε μέσα μας. Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας να κάνει τις καλύτερες επιλογές. Ας εμπιστευτούμε τον εσωτερικό μας κόσμο και ας χρησιμοποιήσουμε την δική μας διαίσθηση. Αυτές οι ιδέες πολλές φορές μας τρομάζουν επειδή μας κάνουν υπεύθυνους για το τι παίρνουμε πίσω. Εάν εμπιστευθούμε τον εαυτό μας και πάρουμε την λάθος απόφαση δεν θα έχουμε κανέναν άλλο εκτός του εαυτού μας να κατηγορήσουμε.
Αλλά το γεγονός είναι ότι όλοι κάνουμε λάθη και όλοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη. Οπότε πως θα σου φαινόταν εάν μπορούσες να εμπιστευτείς τον εαυτό σου να κάνει αυτός τις επιλογές; Ακόμη κι αν κάποιες φορές τα κάνεις μαντάρα; Αυτό το είδος εμπιστοσύνης είναι η αυθεντική εσωτερική αυτοπεποίθηση.
Ξεκίνα με το να ακούς τον εαυτό σου και να παρατηρείς τι λέει η διαίσθήσή σου. Να είσαι αφυπνισμένος από αυτή την μικρή φωνή μέσα σου ή από τις αντιδράσεις του στομαχιού σου και να δίνεις προσοχή στο τι σου λένε. Εμπιστέψου τον εαυτό σου για να λάβει αποφάσεις, να προσαρμοστείς, και εμπιστέψου τον εαυτό σου ότι είσαι αρκετά καλος για να έχεις, να κάνεις και να είσαι οτιδήποτε θέλεις. Η αληθινή αυτοπεποίθηση θα ακολουθήσει.

 

 

3. Άσκησε τους μυς σου


Η αυτοπεποίθηση είναι ένας μυς και σαν όλους τους μυς χρειάζεται να εξασκείται έτσι ώστε να μην συρρικνωθεί και πεταχτεί. Το πρόβλημα είναι ότι αντιθέτως με τους γλουτούς μας οι οποίοι τείνουν να μένουν στο ίδιο σημείο, ο μυς της αυτοπεποίθησης μας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθεί. Πως κάνουμε τους γλουτούς μας πιο σφιχτούς; Με το να κάνουμε ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την αυτοπεποίθηση. Ας πούμε ότι είσαι το είδος του ατόμου που δεν παίρνει πολλά ρίσκα, που περνάει την κάθε μέρα με το να κάνει ό,τι χρειάζεται και να το κάνει καλά αλλά χωρίς να στρεσάρει τον εαυτό του. Μπορεί να πείσεις τον εαυτό σου να μην κάνει κάτι επειδή είναι πολύ τρομακτικό ή επειδή νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός.Έτσι ζεις μέσα σε αυτό που ξέρεις και μέσα σ’ αυτό που σε κρατάει ασφαλή και άνετο. Όσο πιο λίγα ρίσκα παίρνεις τόσο λιγότερη αυτοπεποίθηση χρειάζεσαι να έχεις και έτσι όλο και λιγότερο αυτοπεποίθηση έχεις.
Για να δουλέψεις με την αυτοπεποίθησή σου, με τον μυ της αυτοπεποίθησης σου, χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος να πάρεις ρίσκα, μεγάλα η μικρά. Χρειάζεται να προσπαθήσεις κάτι καινούργιο ή με διαφορετικό τρόπο. Χρειάζεται να ανοίξεις τον εαυτό σου στις πιθανότητες γύρω σου. Όσο πιο ανοιχτός είσαι σε καινούργιες εμπειρίες, τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση χρειάζεται να έχεις, έτσι τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση θα αναπτύξεις. Αυτός είναι ο μυς της αυτοπεποίθησης, η ερώτηση είναι, τι πρόκειται να κάνεις για τον ασκήσεις;

 

loading...
   
 Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα...