KRIOS TAVROS DIDIMOI KARKINOS LEON PARTHENOS ZYGOS SKORPIOS TOKSOTIS AIGOKEROS YDROXOOS IXTHEIS

 

loading...

«Διαφώτιση»: Το πρόγραμμα 7 ημερών για θετική σκέψη!

Είμαι σίγουρη ότι έχεις μια λαμπρή ιδέα κρυμμένη κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου και δεν μπορείς να περιμένεις να την δοκιμάσεις. Φυσικά δεν είσαι ο μόνος με μια λαμπρή ιδέα. Οπότε τι σε παρακινεί να δοκιμάσεις αυτές τις δημιουργικές, ή ακόμα και εμπνευσμένες ιδέες στο έπακρο;

Είναι πάντα καλό να θέτεις έναν προσωπικό στόχο που μπορείς να πετύχεις σε έναν συγκεκριμένο χρόνο, για παράδειγμα να κουρέψεις το γκαζόν σε μία ώρα πριν το μεγάλο αγώνα που παίζεται στην τηλεόραση. Η σωστή και θετική στάση σε ό,τι και να κάνεις θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, και πιο διασκεδαστικά.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές να περάσεις την εβδομάδα ακόμα κι αν απλά κάθεσαι στον αγαπημένο σου καναπέ. Μια ιδέα παίρνει χρόνο να σχηματιστεί στο μυαλό σου και αυτό γίνεται πάντα εν ώρα εργασίας καθώς είσαι απασχολημένος στο να κάθεσαι.

Το να έχεις λίγο θετική σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πράγματα που ποτέ δεν φάνηκαν πιθανά. Η σκέψη σημαντικών πραγμάτων είναι όντως ο «αμερικάνικος τρόπος» και αυτός είναι ο λόγος που έχει κάνει τη χώρα επιτυχημένη.

 

1. Λάβε έντονη δράση στο να ζήσεις τη ζωή σου βάσει σχεδίου. Μη λες πολλά. Δράση είναι η κατάθεση σε μια τράπεζα ένθερμου αυθεντικού μέλλοντος. Χωρίς αυτό, το πάθος δεν υπάρχει.

Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα οπού τα όνειρα δημιουργούνται από εκεί που ξεκινάς να σκέφτεσαι και μετά να πράττεις με τα χέρια. Κι αν η ιδέα εξασθενίσει, μπορείς πάντα να επιστρέψεις σε αυτή αργότερα μέχρι να την ολοκληρώσεις.

 

2. Δεσμεύσου στον εαυτό σου καθώς επίσης και σε αυτά που αγαπάς για να δημιουργήσεις με δύναμη μια ζωή που θα σου αρέσει. Αντί να αντιδράς, δεσμεύσου στο να δημιουργείς με την καρδιά και την ψυχή σου ...καλύτερα από αγάπη παρά από φόβο.

Το Αμερικάνικο Όνειρο θα είναι πάντα εκεί, αλλά το όνειρο θα παραμείνει όνειρο χωρίς καμία κίνηση. Να είσαι μαγεμένος καθώς το ταξίδι ξεκινά.

 

3. Αναγνώρισε και αγκάλιασε την σκέψη ότι κάθε στιγμή είναι τέλεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Κάθε φορά που χτυπάς σε κάτι που μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, γιατί να μην προσπαθήσεις και να δεις αν θα δουλέψει.

Θα μείνεις έκπληκτος όταν θα δεις ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ολοκληρώσεις μια εργασία στην ώρα της. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε τη στιγμή για να μάθεις από αυτή και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές.

 

4. Ζήσε σε ένα μέρος ευγνωμοσύνης. Μάθε να χρησιμοποιείς ό,τι έχεις εκείνη τη στιγμή και αξιοποίησέ το με τον πιο ωφέλιμο τρόπο. Το να «ξεγλιστράς» κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ανάγκη θα γίνει κάτι περισσότερο από συνήθεια όταν κάνεις συνέχεια αλλαγές προς την ευγνωμοσύνη μακριά από την ελλειπή συνείδηση.

 

5. Χρησιμοποίησε μια βάση Αναγνώρισης/Επανεκτίμησης/Αποκατάστασης στο χάος του Θα έπρεπε/ Θα ήθελες/ Θα μπορούσες. Τα προηγούμενα είναι βασισμένα σε μια διαδεδομένη γνώση και αφθονία καθώς τα προαναφερθέντα εστιάζουν στην ανεπάρκεια και την έλλειψη.

Καθώς αντιμετωπίζεις ανθρώπους ή υποχρεώσεις που μπορεί να φαίνονται πιο δύσκολα από το να ανέβεις στην κορυφή των Ιμαλάϊων, επέτρεψε στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η δουλειά είναι εξίσου σημαντική με το να δίνεις εντολές στους υφιστάμενούς σου. Θα προτιμούσες να είσαι αρκετά παθιασμένος.

 

6. Συνέχισε να έχεις χιούμορ από την αρχή της σκέψης, και να γελάς με αυτή και τον εαυτό σου όταν είναι δυνατό. Πιθανόν να ανακαλύψεις ότι ο εαυτό σου είναι αρκετά διασκεδαστικός όταν χαλαρώνεις! Ακόμα δεν έχω δει κωμικό να πεινάει ακόμα κι αν τα αστεία του είναι «αρχαία».

Η ζωή έχει τόσα να προσφέρει για να σου επιτρέψει να είσαι δυστυχισμένος και να έχεις αυτολύπηση. Το χιούμορ είναι πολύ ελκυστικό, πολύ ενθουσιώδες: ζωτικό.

 

7. Σκέψου ότι είσαι ο αρχιτέκτονας του πεπρωμένου σου. Κανείς δεν μπορεί να πάρει το ενθουσιώδες μέλλον σου από σένα εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό! Φτιάξε τη ζωή σου με αυθεντικότητα.

Όσο συνεχίζεις να αναπνέεις, δεν υπάρχει τέλος σε πόσα πολλά μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου. Η ιδέα του να ονειρεύεσαι σπουδαία πράγματα είναι για να ευχαριστιέσαι τη δουλειά σου, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε κάποια ανακάλυψη που γεννήθηκε στα χέρια σου. Παρακολούθα όλα τα ψεγάδια να κινούνται με τέλεια, ενθουσιώδη ακρίβεια.

Είναι ενδιαφέρον πώς οι άνθρωποι ζουν μέσα σε κάτι ασήμαντο καθώς μαθαίνουν τη χρήση του υπολογιστή, όταν στις μέρες μας οι κορυφαίες εταιρίες υπολογιστών χειρίζονται λογισμικό που ακόμα και τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Δεν εννοώ να είσαι συγκαταβατικός, αλλά αυτή είναι η ιδέα του να μην έχεις καθόλου θετική σκέψη στη ζωή σου-θα καταλήξεις έτσι απλά σαν μια αχνή λάμπα σε μια σκοτεινή γωνία. Έτσι αντί να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε τι θα είσαι καταδικασμένος, διέσχισε το δικό σου μονοπάτι κάνοντας το πρώτο βήμα με θετική στάση.

 

loading...
   
 Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα...