Αστρολογία και κοσμική ενέργεια

Facebook
Twitter
Pinterest

Η αστρολογία είναι μία γλώσσα με συμβολικές έννοιες, η οποία διαβάζεται και γράφεται από όποιον την κατέχει, όπως όλες οι άλλες γλώσσες.

Όλο το σύμπαν αποτελείται από μία και μοναδική ενέργεια, η οποία διαφοροποιείται συνεχώς και παίρνει κάποιες μορφές.

Μία μορφή ενέργειας είναι οι πλανήτες, οι άνθρωποι, τα ζώα, τα φυτά, τα ορυκτά και ότι υπάρχει σε ζώσα μορφή και το αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις. Φυσικά υπάρχει και η αόρατη ενέργεια την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε επαρκώς, γιατί δεν έχουμε εξελιγμένη την ανάλογη αίσθηση.

Ο ανθρώπινος νους, μέσω της επιστήμης, έχει προσεγγίσει τον τελευταίο αιώνα, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πολλές καινούργιες γνώσεις σε σχέση με την έννοια της ενέργειας. Όλη η γη κολυμπάει, και μαζί με αυτήν και εμείς, [αφού πάνω σε αυτήν ζούμε], μέσα σε μια ενέργεια η οποία έχει την δική της εξέλιξη, αλλάζοντας διαρκώς, για να θυμηθούμε και τη ρήση του Ηράκλειτου , “Τα πάντα ρεί¨. Αφού λοιπόν βρισκόμαστε μέσα σε μία και μοναδική ενέργεια, φυσικό είναι να επηρεαζόμαστε από αυτήν και τις τροποποιήσεις της.

 

Ο κάθε άνθρωπος γεννιέται μια συγκεκριμένη στιγμή πάνω στο πλανήτη γη, όπου οι κοσμικές ενέργειες εκείνη την δεδομένη στιγμή, έχουν μια δυναμική, ένα χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη δομή.

Αστρολογικά λέμε ότι η ανθρώπινη ύπαρξη που γεννιέται την συγκεκριμένη στιγμή, έχει την δυναμική και τα χαρακτηριστικά, της συγκεκριμένης κοσμικής ενέργειας. Χρωματίζεται δηλαδή και παίρνει τον χαρακτήρα της δυναμικής των ενεργειών, εκείνης της χρονικής στιγμής.

Διαχρονικά, o άνθρωπος παρατηρώντας την φύση, έβγαζε διάφορα συμπεράσματα από τις διαφοροποιήσεις της μίας ενέργειας και από τα αποτελέσματα της κίνησης της. Έτσι για την διευκόλυνση της γνώσης, ταξινόμησε τις διάφορες έννοιες σε αρχέτυπα σύμβολα για να μπορεί να τις επεξεργαστεί νοητικά. Στην αστρολογία αυτά τα αρχέτυπα σύμβολα, βασίζονται πάνω σε φιλοσοφικές και μαθηματικές αρχές, Κάποτε η αστρονομία, τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, ήταν μια επιστήμη η οποία εκφράζονταν και μέσα από την αστρολογία. Οι αστρολόγοι σεβόμενοι τις πολύτιμες παρακαταθήκες των αστρολογικών γνώσεων που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, ασχολούνται με την μελέτη της ενέργειας του όλου, για να καταλάβουν το μέρος, δηλαδή τον άνθρωπο.

Στην αστρολογία, ο ζωδιακός δεν είναι παρά ένας νοητός κύκλος, ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που μας χρειάζονται για να καταλάβουμε την διαφοροποίηση της μίας ενέργειας. Για την διευκόλυνση της νοητικής αντίληψης, στους πλανήτες προσδίδονται κάποιες ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο που έχουν τα ονόματα και τους χαρακτήρες των θεών η ημίθεων του Ολύμπου. Έχουμε προσδώσει ιδιότητες στους πλανήτες, αλλά και στην ταξινόμηση των ζωδίων, πάνω στο νοητό ζωδιακό κύκλο, για να κατανοήσουμε καλύτερα τις αφηρημένες έννοιες.

Έτσι τους πλανήτες τους θεωρούμε οντότητες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αιτήματα. Τον ζωδιακό τον έχουμε χωρίσει σε δώδεκα μέρη, τα οποία μέρη ονομάζουμε οίκους, οι οποίοι ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τους τομείς της ζωής μας. Τα δε δώδεκα ζώδια χρωματίζουν με τα χαρακτηριστικά τους, όλο τον ζωδιακό κύκλο.

Η μία ενέργεια, που συνεχώς κινείται και διαφοροποιείται μέσα στην αέναη κίνηση της, επηρεάζει το όλον μέσα στο οποίο υπάρχουν οι πλανήτες, αλλά και η μικρή και ταπεινή ύπαρξη του ανθρώπου.

Στο δια ταύτα, αστρολογικά εξετάζουμε την μία οντότητα, που είναι ένας άνθρωπος, γεννημένος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε δεδομένο περιβάλλον, που όμως είναι χρωματισμένος με τα χαρακτηριστικά της κοσμικής ενέργειας της δεδομένης στιγμής.

Έχει δηλαδή ένα δεδομένο χαρακτήρα, που διαμορφώθηκε, επηρεαζόμενο από τις ενέργειες του συγκεκριμένου χρόνου, και του συγκεκριμένου τόπου, την ώρα της γέννησης του.

Στην συνέχεια της ζωής του όμως, ο κάθε άνθρωπος εξελίσσεται μαζί με το όλον, δεδομένου ότι είναι ένα “μέρος από το όλον”, που διαρκώς αλλάζει και διαφοροποιείται. Αστρολογικά λοιπόν, αφού έχουμε αναλύσει τον βασικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου,παρακολουθούμε την εξέλιξη του, μέσα από τα γεγονότα της ζωής του, και υποθέτουμε τις πιθανές αντιδράσεις του, τον δεδομένο χρόνο, μέσα από την οπτική της εξελίξεις της μιας ενέργειας.

Αφού όλα αλλάζουν μέσα στον όλον, φυσικό είναι να αλλάζουν και συνθήκες της ζωής του ενός μικρού και ταπεινού ανθρώπου. Αυτό παρακολουθεί και αναλύει, όσο μπορεί, ένας μικρός και ταπεινός αστρολόγος!

Αλέκα Δουζίνα

Facebook
Twitter
Pinterest

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με τα άρθρα μας
Please wait...

Ευχαριστούμε για την εγγραφή!

Scroll to Top