Φθινοπωρινή Ισημερία 2017

Facebook
Twitter
Pinterest

Η Φθινοπωρινή Ισημερία γίνεται στις 22.9.2017 στις 23.01′.44 ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με ωροσκόπο στις 16.17΄των Διδύμων και μεσουράνημα στις 23.41′ του Υδροχόου.

Ο χάρτης της Φθινοπωρινής Ισημερίας που καθορίζει την δυναμική του τριμήνου, μας περιγράφει το κλίμα μέσα στο οποίο θα εξελιχθούν τα γεγονότα, που στην προκειμένη περίπτωση αφορούν την χώρα μας, αφού ο συγκεκριμένος χάρτης δημιουργήθηκε με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

Το στοιχείο της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για το τι πρέπει να γίνει, αλλά και η αυστηρή κριτική για το εδώ που φτάσαμε, θα είναι το χαρακτηριστικό αυτού του τριμήνου.

Η αντιπολιτευτική κριτική είναι στα φόρτε της για το που πηγαίνουμε, ως τόσο δεν έχει κάτι δυνατό να αντιπροτείνει για να είναι αποδεκτή και δελεαστική.

Για το τι είναι υλοποιήσιμο, υπό την σκιά των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων, είναι γνωστό και δεδομένο, αλλά ο τρόπος υλοποίησης είναι ασαφής και μη αποδεκτός από τον περίπαθο ελληνικό λαό.

Οι αντιδράσεις σίγουρες και με απρόβλεπτη δυναμική κυρίως από ομάδες νέων που θα αναστατώσουν τα λιμνάζοντα νερά.

Δύσκολο αυτό το τρίμηνο για την κυβέρνηση με πολλές πιέσεις από όλες τις πλευρές, δηλαδή τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της.

 

Μια μεταβατική περίοδος με έντονα γεγονότα που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπισθούν και να διευθετηθούν.

Η αοριστία και σύγχυση των εναλλακτικών προτάσεων, αλλά και η δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού από όλους και από όλα, θα είναι η αιτία να δούμε αψυχολόγητες αντιδράσεις και δημιουργία νέων τάσεων και συμμαχιών.

Ας δούμε όμως από την αστρολογική οπτική την δυναμική αυτής της περιόδου, μέχρι το επόμενο τρίμηνο, που θα φωτογραφηθεί μέσα από τον χάρτη του Χειμερινού Ηλιοστασίου, που θα είναι πολύ πιο συγκεκριμένο και αποφασιστικό.

Ο Ήλιος που είναι πάντα σε κρίσιμη μοίρα στα Ηλιοστάσια και τις Ισημερίες, στον συγκεκριμένο χάρτη της Φθινοπωρινής Ισημερίας, βρίσκεται στον πέμπτο οίκο, τομέα της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας, του ρίσκου, των παιδιών, της ψυχαγωγίας και της χαράς, αλλά σε αδύναμη θέση στον Ζυγό.

Η χορηγός του Ήλιου στον Ζυγό, δηλαδή η Αφροδίτη είναι εξίσου πτωτική μέσα στην Παρθένο, και αμφότεροι, και ο Ήλιος και η Αφροδίτη είναι χωρίς όψεις με τους άλλους πλανήτες. Η δυναμική λοιπόν των πλανητών από την θέση που βρίσκονται και λειτουργούν, μας προϊδεάζουν για απρόβλεπτες συμπεριφορές, αλλά και σπασμωδικές κινήσεις χωρίς ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα.

Να επισημάνω δε ότι η χωρίς όψεις Αφροδίτη, έχει την αντισκιά της επάνω στον Ουρανό που είναι σε αντίθεση με τον Δία αυτό το διάστημα.

Στον συγκεκριμένο χάρτη ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του τέταρτου οίκου, οίκου της αντιπολίτευσης αλλά και της εδαφικής περιουσίας του κράτους, καθώς και το υπέδαφος αυτού.

Μέσα στον τέταρτο οίκο όμως, έχουν μαζευτεί πολλοί αφού βρίσκεται εκεί, και ο παντοδύναμος Ερμής ο οποίος είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου. και ο ΄Αρης, και ο Βόρειος Δεσμός.

Εκτός από τον Ήλιο που φυσικά πάντα είναι σε κρίσιμη μοίρα σε ένα χάρτη Ισημερίας, σε κρίσιμη μοίρα βρίσκεται και ο ωροσκόπος του χάρτη αλλά και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Ερμής.

Άρα η αναμενόμενη κρίση είναι σίγουρη, τόσο από το μέρος της αντιπολίτευσης, όσο και από τον ελληνικό λαό, αλλά και αρκετά ορατή σαν εικόνα του κράτους προς τα έξω.

Η εικόνα προς τα έξω θα έχει την αυστηρή κριτική των δανειστών (ωροσκόπος τετράγωνο με τον Ερμή της Παρθένου και όψη χιαστί με τον Πλούτωνα στον 8ο, οίκο των υποχρεώσεων προς τρίτους), που θεωρούν ότι δίνουν ευκαιρίες (τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα), αλλά δεν αξιοποιούνται.

Η Σελήνη στον πέμπτο οίκο στον Σκορπιό σε πτωτική θέση, κυβερνήτης του δεύτερου οίκου των οικονομικών του λαού, σε σκληρή όψη με τον ωροσκόπο, βγάζει την κακή της διάθεση προς τα έξω αλλά και ένα θυμό, που θυμίζει χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί.

Η Σελήνη πολύ κοντά με το Δία, σε αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό στον Κριό, δηλώνει επικείμενο ξέσπασμα, αφού ο λαός θεωρεί, ότι εμποδίζεται να χαρεί και να δημιουργήσει κατατραυματισμένος από τα σχέδια που έκαναν για αυτόν.. χωρίς αυτόν.

Εμπεριεχόμενος ο άξονας Ζυγού-Κριού μέσα στον πέμπτο-ενδέκατο οίκο αντίστοιχα, μαρτυρά ότι οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και διπλωματικές συμφωνίες για τα μελλοντικά σχέδια στον τομέα της ψυχαγωγίας, βλέπε τουρισμό και επιχειρηματικότητα, γίνονται κρυφά και μη ορατά, τόσο από την κυβέρνηση (Ουρανός στον 11ο στον Κριό κυβερνήτης του μεσουρανήματος), όσο και του Δία στον Ζυγό, κυβερνήτη του 7ου οίκου, των συνεργατών και εταίρων.

Η Σελήνη, σε κόντρα αντισκιά επάνω στην προηγηθείσα ολική ηλιακή έκλειψη, μέσα από τον Σκορπιό έχει πολλά μαζεμένα, για να τα εκδηλώσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ‘Αρης μέσα στον τέταρτο, είπαμε οίκο του υπεδάφους της χώρας, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα έκανε ήδη την ζημιά του με το τραγικό ατύχημα που μόλυνε τα νερά του Σαρωνικού, και δεν ξέρουμε τι παρασκήνιο και αυστηρές κριτικές από αυτό το γεγονός, θα βγουν στην επιφάνεια.

Μακάρι να μην έχουμε και άλλα τέτοια γεγονότα μόλυνσης του περιβάλλοντος από άλλες αιτίες, γιατί η εμπλοκή του Άρη με τον Ποσειδώνα ενεργοποιεί και τους άλλους δύο, εξ ίσου επικίνδυνους με σκληρές όψεις, τον Δία με τον Ουρανό.

Πιθανά είναι και τα καιρικά ξεσπάσματα, που μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα και απρόβλεπτα.

Ο Κρόνος στον έβδομο οίκο διευθετεί τα οικονομικά θέματα σε σχέσει με τους συμμάχους συνεταίρους και δανειστές μας από το εξωτερικό, προσβλέποντας στην περιουσία του κράτους.(Κρόνος τρίγωνο με τον Βόρειο δεσμό που κάθεται στα θεμέλια του χάρτη, ακριβώς επάνω στο ναδίρ)

Το μεσοδιάστημα του Ήλιου-Πλούτωνα πέφτει μέσα στον 6ο οίκο του χάρτη, και σημαίνει επιθυμία για αναμορφώσεις μέσα από στάση έπαρσης και αλαζονείας στον δημόσιο τομέα. (Το μεσοδιάστημα κάνει όψη ακριβείας ταυ τετραγώνου, επάνω στους Δεσμούς της Σελήνη, όπου ο βόρειος κάθεται στην ακμή του τετάρτου οίκου και ο νότιος ακριβώς στο μεσουράνημα του χάρτη).

Πολύ δυνατές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα εκ βάθρων.

Δεν υποτιμάμε και την δυναμική της αντίθεσης (ακριβείας) του Δία με τον Χείρωνα που προσπαθεί να απαλύνει πληγές ανοικτές.

Ενα τρίμηνο λοιπόν πολύ δυναμικό, χωρίς ουσιαστικές υλοποιήσεις, αλλά με πολλές μεταβολές που είναι απαραίτητες για υποδοχή της σχηματοποίησης του καινούργιου, καλύτερου ή χειρότερου δεν ξέρουμε…. θα δείξει!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανου

 

Facebook
Twitter
Pinterest

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με τα άρθρα μας
Please wait...

Ευχαριστούμε για την εγγραφή!

Scroll to Top